Tehnologie

Topul telefoanelor care emit cel mai mare nivel de radiații. Ce modele se află pe primul loc

Topul telefoanelor care emit cel mai mare nivel de radiații. Ce modele se află pe primul loc


German Federal Office for Radiation Protection a publicat un clasament al telefoanelor care emit cel mai mare nivel de radiații.


Potrivit datelor publicate oficial, pe primul loc în topul radiațiilor se află modelul Xiaomi Mi A1, urmat de OnePlus 5T și Xiaomi Mi Max 3. Urmează One Plus 6T și HTC U12 life.


Telefonul Xiaomi Mi A1 emite 1,75 watts pe kilogram, foarte mult, dacă facem o comparație cu modelul care emite cea mai mică doză de radiații – numai 0,17 watts/kg.


iPhone 7 se află pe locul 9 în clasamentul radiațiilor, iar iPhone 8 pe locul 14.În topul modelelor care emit cel mai mic nivel de radiații, pe primul loc se află Samsung Galaxy Note 8, cu doar numai 0,17 watts/kg. 


În afară de telefoanele produse de Samsung, și modelele produse de ZTE și Motorola stau destul de bine la capitolul radiații.


Societatea științifică încă se mai află într-o dezbatere continuă privind efectul radiațiilor emise de astfel de dispozitive mobile și riscul de cancer.


Studiile realizate până acum pe cobai nu sunt relevante, pentru că aceste animale au fost supuse la doze de radiații mult mai mari decât va suporta un om care folosește un smartphone – indiferent de model.


Foto: Pocket NowVezi cele mai importante știri ale zilei, pe ProTv Plus:


Source link

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *