Retete Culinare

Salata de masline verzi, nuca si rodie

Salata de masline verzi, nuca si rodie Salata de masline verzi, nuca si rodie - 2Q   - Salata de masline verzi, nuca si rodie


Salata acrisoara foarte usoara. Este foarte aspectuoasa si rezista bine la transport, asadar este ideala pentru picnicuri. Am luat-o cu mine la party-weekendul burlacitelor la crama Balla Geza de la Minis si am servit-o cu lipie.

Reteta e preluata din cartea Turqoise de Greg si Lucy Malouf.

180 gr masline verzi (cantarite fara samburi; porniti de la 250 gr daca aveti masline cu samburi)
50 gr nuca
50 gr fistic (usor prajit)
semintele de la 1 rodie
1 ardei iute rosu
1 ceapa mica rosie (cca 40 gr)
1/2 legatura patrunjel
10 frunze mari de menta
2 linguri ulei masline (sau 1 lingura ulei masline + 1 lingura ulei de nuca)
2 linguri suc de lamaie
1 lingura sirop de rodie (concentrat)
sare, piper negru

Portii: 4-6

Preparare
Salata de masline verzi, nuca si rodie

  1. Ideal ar fi sa folositi masline light, care sa nu fie prea amare (am folosit manzanilla). Daca maslinele sunt cu samburi se ia fiecare, se pune latul cutitului deasupra si se apasa tare ca sa crape maslina. Astfel samburele va iesi usor in majoritatea cazurilor. Se toaca maslinele marunt cu cutitul. Se pun intr-un bol.
  2. Se macina mare nuca si fisticul in robot, dand doar cateva pulsuri ca sa nu devina prea fine, e ok daca raman si bucati mai mari. Daca nu aveti robot, le tocati cu cutitul.
    * fisticul meu era crud si l-am prajit in cuptor 5 minute la 170C
    ** puteti folosi numai nuca sau fistic
  3. Se curata ardeiul de nervuri si seminte si se toaca marunt. Se toaca fin verdeturile. Se adauga in bol.
  4. Se scot semintele de la rodie si se adauga in bol.
  5. Ceapa se toaca marunt. Se presara cu sare si se lasa 10 minute. Se stoarce (in pumn sau tifon) de sucul lasat si se adauga apoi sucul de lamaie. Se lasa sa mai stea 10 minute sa se macereze. Se adauga apoi in salata cu tot cu suc.
  6. Se gusta salata de sare si se adauga daca mai trebuie. Maslinele sunt destul de sarate, daca vi se pare ok, nu mai adaugati. Se rasneste piper negru.
  7. Se amesteca intr-o cescuta siropul de rodie cu uleiul si se toarna peste salata. Se amesteca totul.
  8. Se poate servi imediat dar e mai buna daca sta. Rezista foarte bine 1-2 zile la frigider. Se poate servi pe post de salata cu lipie sau pe post de garnitura, langa carne de miel.

 



Source link

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *