Stirii

Incident grav la o uzina chimică deținută de LG Chem, fabricant de baterii Li-ion. Peste 1000 de oameni spitalizați sau decedați

Incident grav la o uzina chimică deținută de LG Chem, fabricant de baterii Li-ion. Peste 1000 de oameni spitalizați sau decedați - Incident grav la o uzina chimic de inut de LG Chem - Incident grav la o uzina chimică deținută de LG Chem, fabricant de baterii Li-ion. Peste 1000 de oameni spitalizați sau decedați


Localizată în oraşul Visakhapatnam din sud-estul Indiei, uzina chimică este proprietatea companiei sud-coreene de baterii LG Chem şi fabrică produse din polistiren. Materia primă, stiren, este foarte inflamabilă şi la ardere degajă un gaz otrăvitor.

Uzina LG Polymers, unde a avut loc incidentul, este localizată foarte aproape de o zonă rezidențială, scurgerile masive de gaze toxice apărute în cursul nopții de miercuri spre joi surprinzând atât trecătorii aflați prin zonă, dar și persoane aflate în propriile locuințe. Deși în primă fază au fost identificate cel puţin nouă persoane decedate, iar alte peste 300 au fost spitalizate, există temeri că mulți locuitori au fost surprinși în propriile locuințe, autoritățile pornind verificări din ușă-în-ușă, în căutarea de victime rămase inconștiente sau care au murit în somn.

Incidentul confirmat și de prim-ministrul indian Narendra Modi este documentat cu mai multe imagini și clipuri video distribuite pe Twitter, arătând numeroase ambulanţe, pompieri şi poliţişti la faţa locului.

Uzina LG Polymers, unde a avut loc incidentul, este proprietatea companiei sud-coreene de baterii LG Chem și, potrivit descrierilor atașate la unele dintre clipurile video, ar desfășura activități în domeniul farmaceutic.

Având în vedere faptul că zona unde s-a produs accidentul chimic este una rurală, cu mai multe sate răsfirate pe o suprafață plană care favorizează propagarea emanațiilor de gaze, este posibil ca numărul real al victimelor să fie considerabil mai mare, incidentul produs amintind de tragedia din 1984 de la Bhopal, în centrul Indiei, când o scurge de gaz de la uzina companiei americane Union Carbide a ucis mii de oameni.

- - Incident grav la o uzina chimică deținută de LG Chem, fabricant de baterii Li-ion. Peste 1000 de oameni spitalizați sau decedați- - Incident grav la o uzina chimică deținută de LG Chem, fabricant de baterii Li-ion. Peste 1000 de oameni spitalizați sau decedațiBeautifulhalo WW - - Incident grav la o uzina chimică deținută de LG Chem, fabricant de baterii Li-ion. Peste 1000 de oameni spitalizați sau decedați

Source link

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *