Tehnologie

Internet Explorer-inca folosit si in 2019 – ţinta furtului de fişiere

Încă folosit pe milioane de PC-uri, Internet Explorer este ţinta unui exploit care permite furtul de fişiere internet explorer - Z - Internet Explorer-inca folosit si in 2019 – ţinta furtului de fişiere

Internet Explorer


Chiar dacă Microsoft a renunţat la orice la ambiţii pentru spălarea imaginii negative lăsate în urmă de

Internet Explorer

, fantoma acestuia continuă să bântuie utilizatorii de PC-uri neactualizate la versiuni mai recente de Windows.

internet explore 2019 internet explorer - Inca folosit pe milioane de PC uri Internet Explorer este tinta - Internet Explorer-inca folosit si in 2019 – ţinta furtului de fişiere

internet explore 2019

Potrivit ultimelor statistici, Internet Explorer încă este folosit pe aproape 10% dintre PC-uri, multe dintre acestea fiind staţii de lucru păstrate în diverse companii pentru compatibilitate cu infrastructura software învechită. în acest context, apariţia a unui exploit de tip 0-day care oferă atacatorilor acces la fişiere sensibile păstrate pe har disk nu poate fi ignorată.

Vulnerabilitatea ţine de folosirea unui format de fişier (.MHT) foarte popular printre utilizatorii Internet Explorer, creat de Microsoft pentru a permite salvarea paginilor web direct pe hard disk. În prezent, niciun alt browser web nu mai suportă deschiderea fişierelor MHT, paginile web fiind salvate direct în format html.

Formatul MHT are ca principal avantaj posibilitatea de a salva toate resursele paginii web într-un singur fişier care poate fi gestionat la fel ca orice document text. Însă modul în care aceste fişiere sunt procesate a deschis vulnerabilităţi care pot fi exploatate de hackeri pentru a obţine drepturi de acces asupra fişierelor din calculator şi chiar dezactivarea alertelor privind folosirea de componente ActiveX  nesemnate (altă tehnologie arhaică introdusă de Internet Explorer), lăsând PC-ul vulnerabil la noi atacuri iniţiate direct din browser-ul web.

Vulnerabilitatea prezentă în versiunea Internet Explorer 11 pe Windows 7, Windows 10 şi Windows server 2012 R2 poate fi declanşată prin simpla deschidere a unui fişier cu extensie .MHT, primit spre exemplu ca ataşament la un mesaj email.

Contactaţi pentru clarificări, oficialii Microsoft au declarat că au luat la cunoştinţă de existenţa  acestui exploit, dar lansarea unui patch Internet Explorer nu este o prioritate, dată fiind vechimea acestui software şi numărul mic de utilizatori rămaşi.

Source link

Oficialii Microsoft

fac apel la companiile care încă folosesc Internet Explorer să renunțe la acesta în favoarea unui browser modern. Deși pentru majoritatea utilizatorilor poate părea o aberație folosirea Internet Explorer în 2019, există un număr semnificativ de companii care încă folosesc browser-ul ce acapara piața în urmă cu 20 de ani. Asta pentru că multe companii folosesc aplicații neactualizate, care nu sunt compatibile cu browser-ele moderne și se pot încărca doar în Internet Explorer, fiind singurul care încă le suportă. Expertul Microsoft în securitate cibernetică, Chris Jackson, spune însă că, folosind în continuare Internet Explorer, companiile se afundă într-o așa-numită datorie tehnică, care le va face să plătească mai mult într-un final.
Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Internet Explorer reprezintă un risc pentru companii, fiind un browser lipsit de suport din partea producătorului încă din 2016. Un atac care profită de vulnerabilitățile acestuia vor costa o firmă mai mult decât actualizarea aplicațiilor pentru a se putea folosi un browser modern. Microsoft a încercat să sprijine companiile care se bazau pe Internet Explorer prin lansarea în 2014 a unui mod special, care randa site-urile în felul în care o făceau versiunile vechi ale browser-ului. Pentru restul lumii, Internet Explorer este un browser mort, iar majoritatea dezvoltatorilor nici nu-și mai testează aplicațiile pentru a verifica dacă sunt compatibile cu acesta.

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Suplimente, produse pentru mama și copil, cosmetice, produse de îngrijire personală, ceaiuri, aparatură medicală.

5ca76170196a0-Banner-06-pilulka-V2-desktop-RO internet explorer - YBVQAAAABJRU5ErkJggg   - Internet Explorer-inca folosit si in 2019 – ţinta furtului de fişiere
pilulka.ro internet explorer - 85454 - Internet Explorer-inca folosit si in 2019 – ţinta furtului de fişiere

Sun Healt Ginkgo, Sun Wave Pharma, 20 comprimate efervescente

Caracteristici Această plantă medicinală îmbunătățește metabolismul , regularizează neurotransmițătorii și stimulează nivelul de oxigen din creier. În plus, ajută în caz de tulburări oculare, colesterol mărit, precum și în tratarea impotenței și infertilității la bărbați. Ginkgo sun health se administrează câte un comprimat pe zi, prin dizolvarea prealabilă într-un pahar cu apă.

Sunvita C Sirop, Sun Wave Pharma, 120 ml

Caracteristici Metabolismul normal al proteinelor și al glicogenilor. Formarea normală a globulelor roșii. Menținerea concentrațiilor normale de calciu în sânge. Menținerea sănătății sistemului osos și a dinților. Metabolismul normal al acizilor grași. Menținerea sănătății părului și unghiilor. Formarea normală a țesuturilor conjunctive. Menținerea concentrațiilor normale ale glucozei în sânge. Funcționarea normală a glandei tiroide.

Uriclar, Sun Wave Pharma, 36 capsule

Terpenele din preparatul Uriclar se elimina prin urină sub formă de glucunoride care stabilizează coloidele urinare, cresc solubilitatea sărurilor de calciu, și ajută la eliminarea calculilor urinări. Caracteristici De asemenea are efect diuretic (prin creșterea fluxului sangvin renal), antiinflamator și antispastic asupra tractului urinar. Efectul diuretic ajută la eliminarea calculilor urinări (prin efectul "de spălare"), efectul antiinflamator și antiseptic reduc inflamația și spasmul mucoasei urinare, determinate de prezența calculilor, facilitând astfel eliminarea calculilor și reducând simptomele dureroase asociate. Studiile clinice arată că această combinație de terpene din compoziție este cel mai eficient tratament profilactic împotriva formării litiazei urinare cu o rată de succes de prevenire a recidivei litiazei urinare de 95%. Imbatabil în litiază urinară, împiedică formarea calculilor, are efect antiinflamator, antispastic, stabilizează coloidele urinare și crește fluxul sangvin renal

Urisan GR, Sun Wave Pharma, 30 comprimate

Caracteristici Este un monozaharid care se absoarbe de 8 ori mai lent decât glucoză și se metabolizează foarte puțîn la nivelul organismului ( nu este convertit în glicogen și nici depozitat la nivel hepatic). Nu modică valorile glicemiei serice și nu influențează valorile glicemiei, 90% din cantitatea administrată oral este excretată urinar nemodicată. La nivelul vezicii urinare  are acțiune sinergică cu extractul de Afin-american, ajutând la menținerea sănătățîi căilor urinare. Formă de prezentare specială (comprimate gastrorezistente cu înveliș enteric) asigură protejarea ingredientelor active de sucul gastric prin eliberarea acestora la nivelul intestinului subțire și astfel îi conferă produsului o eficiență sporită.

Internet Explorer Mobile

Internet Explorer Mobile (fosul Pocket Internet Explorer; abreviat de obicei prin IE Mobile) este un browser mobil dezvoltat de Microsoft, bazat pe diferite versiuni ale motorului de randare Trident. IE Mobile vine preinstalat pe Windows Phone și Windows CE. Versiunea actuală a IE Mobile este bazată pe versiunea pentru computere a IE. Totuși, versiunile mai vechi, denumite Pocket Internet Explorer nu erau bazate pe același motor de randare.

fashiondays.ro-infobuzz-produse reduse 2019 internet explorer - fashiondays - Internet Explorer-inca folosit si in 2019 – ţinta furtului de fişiere

fashiondays.ro-infobuzz-produse reduse 2019

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *