Stirii

Doi pescari sunt acuzați de tentativă de omor, după ce au încercat să fugă cu un polițist de frontieră prins de barcă VIDEO

Doi pescari sunt acuzați de tentativă de omor, după ce au încercat să fugă cu un polițist de frontieră prins de barcă VIDEO - Doi pescari sunt acuza i de tentativ de omor dup ce - Doi pescari sunt acuzați de tentativă de omor, după ce au încercat să fugă cu un polițist de frontieră prins de barcă VIDEO


Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia au depistat doi cetăţeni români care pescuiau în perioada de prohibiție și dețineau peste 80 de kilograme de peşte. Pe timpul intervenției, unul dintre pescari a pus ambarcațiunea în mișcare, iar unul dintre polițiștii de frontieră a fost tras în apă, astfel fiindu-i pusă viața în pericol, arată un comunicat al instituției.

În data de 06.05.2020, acţionând în baza unor informaţii, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia, județul Tulcea, au organizat o acţiune de prevenire şi combatere a braconajului piscicol în zona de competenţă.

Pe raza localității Periprava, la malul canalului Sulimanca, o fost observată o ambarcațiune în care se aflau două persoane, care scoteau din mai multe unelte de pescuit peşte din specia somn.

Polițiștii de frontieră au somat pescarii și au intervenit pentru reţinerea acestora, unul urcând în barcă pentru imobilizarea persoanelor, iar celălalt efectuând manevre de oprire a ambarcaţiunii la mal. Pe timpul intervenției unul dintre pescari a pornit motorul bărcii, trăgându-l prin apă pe poliţistul de frontieră aflat pe uscat, până pe malul opus.

Poliţistul de frontieră aflat în barcă a reuşit imobilizarea celor doi bărbaţi. S-a constantat că sunt cetățeni români: S.M., în vârstă de 35 de ani, care a prezentat o declarație pe proprie răspundere justificând deplasarea pe timpul stării de urgență în scop profesional, și nepotul acestuia, în vârstă de 15 ani, ambii domiciliați pe raza județului Tulcea.

Totodată, în ambarcațiune polițiștii de frontieră au descoperit trei unelte de pescuit tip vintir, în care se afla cantitatea de 83 kg pește, din specia somn.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție și fals în declarații, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun. De asemenea, se efectuează cercetări și sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi tentativă de omor, dosar penal ce va fi instrumentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea.

Editor web: V.M.

Beautifulhalo WW - - Doi pescari sunt acuzați de tentativă de omor, după ce au încercat să fugă cu un polițist de frontieră prins de barcă VIDEO

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *