Mamici

Conferințele TDM: Autoarele cărții „Diversificarea naturală” vin la București. Rezervă un loc la cel mai mic preț

Conferințele TDM: Autoarele cărții „Diversificarea naturală” vin la București. Rezervă un loc la cel mai mic preț


Nu știu cum sunteți voi și cum vă pregătiți pentru fiecare nouă etapă din viața copilului vostru. Eu am fost preocupată și stresată la primul copil. M-am informat despre naștere, apoi despre alăptare și când am ajuns la diversificare mi-a fugit pământul de sub picioare. 

Cu ce să încep? 

Când? Piure sau bucăți? De ce una sau de ce alta? Cât de des? Îi mai dau lapte? La toate aceste întrebări ale mele se adăuga presiunea celor din jur. ”Dă-i iaurt!”, ”Dă-i un sfert de gălbenuș!”, ”Să nu îi dai morcov, nici fructe că se învață cu gustul dulce!”. ”Să nu îi dai bucăți că se sufocă și nici de la noi din farfurie că nu e voie!”

M-am chinuit, nu vreau să mă ascund.

Am încercat, am combinat, uneori am mai și improvizat. Noroc că laptele a rămas baza pentru o bună perioadă de timp după ce începuse diversificarea. Știam că măcar mănâncă ceva. Creștea în greutate și în înălțime, noi începusem să mâncăm sănătos, eram cu toții fericiți.

Și destul de relaxați, aș zice. Altfel nu am fi avut timp, curaj și energie să ne mai gândim la un al doilea copil.

Și al doilea copil a venit să contrazică tot ceea ce învățasem de la primul. 

Am început cu dreptul, ne-a reușit alăptarea. Uitasem cum e cu diversificarea, credeam că va mânca pur și simplu la fel cum o făcea, la cei doi ani și jumătate ai săi, fratele mai mare.

Avea puțin peste șase luni când, cu o mișcare foarte rapidă și hotărâtă i-a smuls fratelui său mai mare un biscuite deja umezit din mână. A luat prada și cu toată forța de care era capabil și l-a îndesat în gură. Panică, șoc, groază, asta am trăit. Îmi venea să îl întorc cu capul în jos ca să scuipe tot.

Mă gândeam, în același timp, că asta l-ar putea speria și să aspire tot ce are în gură. Eram tentată să îi bag degetele în gură. Până când m-am hotărât eu ce să fac el deja mestecase jumătate din ceea ce avea în gură și era cât se poate de fericit. Am răsuflat ușurată.

Nu aveam de unde să știu că va dura doar până la următoarea masă, când, cu o privire de vultur pleșuv i-a smuls fratelui mai mare copănelul la care acesta rodea fericit.

De data asta lucrurile au luat o întorsătură aproape dramatică. 

Păgubitul și-a recuperat trofeul și s-a apucat să îl croiască cu el în cap. A fost picătura care a umplut paharul și mezinul a primit, într-o formă simplificată ce mâncam și noi ceilalți.

Cam asta a fost povestea mea.

De atunci au trecut peste zece ani…

Acum știu că, pe lângă alăptare, diversificarea este un punct important de cotitură în primul an de viață al copilului. Este în același timp un subiect care pune probleme părinților.

Secretele autodiversificării, explicate de autoarele cărții „Diversificarea naturală”. Rezervă un loc la cel mai mic preț

Informațiile sunt multe, din surse foarte diverse și, uneori, ca părinte, nu știi în ce direcție să mergi. Totul despre mame vine, ca de fiecare dată, în întâmpinarea părinților care vor să se informeze pentru a lua o decizie în cunoștiință de cauză.


Acesta este motivul pentru care am decis să aducem în fața publicului din România doi specialiști care au scris atât despre experiența profesională, cât și cea personală cu privire la AUTODIVERSIFICARE/DIVERSIFICARE NATURALĂ.

  • Speaker: Gill Rapley, Tracey Murkett – autorii cărții ”Diversificarea naturală – cel mai bine păstrat secret al părinților relaxați”
  • Data: 8 iunie
  • Durată: conferința durează 4 ore cu tot cu pauze (vor fi anunțate ulterior)
  • Locație: Mezanin @Palatul Universul
Te poți înscrie aici la conferință, acum beneficiezi de prețuri Early Bird.

Cartea lui Gill Rapley și Tracey Murkett, ”Diversificarea naturală – cel mai bine păstrat secret al părinților relaxați”, este cea mai vândută carte pe segmentul 0-1 an din portofoliul Totul despre mame.

Source link

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *