Mamici

Chec aperitiv vegan cu ciuperci

Chec aperitiv vegan cu ciuperci


Te-ai apucat deja să faci meniul de Paște? Dacă anul acesta ai în plan un meniu mai light, mai ușor de digerat și care să nu facă ravagii în dieta ta, atunci o varianta bună sunt rețetele vegane.

Acestea presupun prepararea la rece, adică fără prăjeli, fără grăsimi, așa că nu vei simți efectele unor mese mai dese și mai bogate decât cele obișnuite. Iată o rețetă-aperitiv, reinterpretată de specialiștii de la Vegis.ro astfel încât masa de Paște să fie delicioasă, dar și sănătoasă.

Ingrediente pentru chec aperitiv:

– 350g ciuperci champignon;
– 1 cană de apă minerală (aproximativ 200ml);
– 3 linguri ulei de sâmburi de struguri sau ulei de măsline;
– 80g făină integrală de grâu;
– un praf de copt; 
– 1 morcov mic și gogoșari murați pentru gust și culoare;
– măsline (opțional);
– 1 linguriță de sare. 

Mod de preparare: 

  1. Spală și taie mărunt ciupercile, morcovul, gogoșarii murați și măslinele. 
    2. Amestecă într-un bol apa minerală, sarea, uleiul și făină cu ajutorul unui tel. 
    3. Adaugă restul ingredientelor și amestecă. Compoziția obținută trebuie să fie mai groasă decât cea pentru clătite. În caz contrar, mai poți adăuga un pic de făină. 
    4. Toarnă aluatul într-o tavă de chec acoperită cu hârtie de copt. 
    5. Introdu tava în cuptor 20 – 25 de minute (poți verifica dacă este gata cu ajutorul unei scobitori). 

 





Source link

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *