Stirii

Acele hărți vor rămâne în dulap

Acele hărți vor rămâne în dulap - Acele h r i vor r m ne n dulap scaled - Acele hărți vor rămâne în dulap


Croația, țară care deține președinția rotativă a Uniunii Europene, și Slovenia au criticat o postare a premierului Ungariei, Viktor Orban, în care era prezentată o hartă a „Ungariei mari”, cu Transilvania, Slovacia și Croația în componența ei.

Sunt provocări ale celor care știu foarte bine că aceste hărți vor rămâne doar în dulap. Învățați din istorie, dar priviți spre viitor”, a scris pe Facebook președintele Croației, Zoran Milanovic.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Croația este o țară europeană modernă. În dulapurile noastre și în arhive sunt multe hărți istorice care arată țara noastră mult mai mare decât e acum. În arhivele multor țări sunt astfel de hărți. Nu le distribuiți și nu le puneți la profil. Nu sunt relevante azi și îi supără pe vecinii noștri”, a mai scris Milanovic.

Și președintele Sloveniei, Borut Pahor, și partidele de stânga din opoziție au condamnat postarea lui Viktor Orban.

Premierul Ungariei a postat o fotografie cu harta „Ungariei mari”, alături de un mesaj în care le ura elevilor succes la examenele de istorie.

Întrebat ieri în legătură cu această postare, premierul Ludovic Orban a răspuns: „Vrabia mălai visează”.

Beautifulhalo WW - - Acele hărți vor rămâne în dulap

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *